jul
04

Braderie De Koog ’17

Event Time: 10.00 / Event Location: De koog

Braderie in De Koog

Elke Dinsdag in de zomer gezellige braderie in het centrum van De Koog
Hele straat vol met kramen met een groot assortiment wat iedereen verkoopt.
Hier onder staan de datums

4,11,18,15 Juli    &    1,8,15,22,29 Augustus

jul
05

Zomermarkten Den Burg

Event Time: 11.00 / Event Location: Den Burg Centrum

Zomermarkten Den Burg

De hele zomer lang elke woensdag een zomermarkt in het mooie centrum van Den Burg!

Zo vinden in juli en augustus de zomermarkten plaats, met muziek, dans, kunst en diverse activiteiten voor jong en oud.
Elke markt heeft een eigen thema, de themakramen staan op de Groeneplaats! Daaromheen en in de Parkstraat en Binnenburg wordt een levendige kramen markt georganiseerd!

Er is voor de kinderen elke markt een mini-kermis en er is gelegenheid om zich te laten schminken.

5 juli             Kunst
19 juli            Kindervermaak
26 juli            Oldtimers en Ringsteken
2 augustus    Kunst
9 augustus    Boerenerf
16 augustus   Kindervermaak
23 augustus   Texelse Producten
30 augustus   Muziek

Dus er is altijd iets te beleven!

aug
25

Tropical Sea Festival 2017

Event Time: 15.00 / Event Location: De koog

Tropical Sea Festival 2017

Traditioneel wordt het vakantieseizoen in De Koog afgesloten met het Tropical Sea Festival. In het laatste weekend van Augustus verandert de Dorpsstraat in een subtropisch paradijs met een gezellige Zuid-Amerikaanse uitstraling en lekker muziek waarop je niet stil kunt blijven staan. In veel cafés zijn ’s avonds live optredens en er is een steelband met danseressen die swingend door de straat paraderen. Overdag treden op diverse plekken straatartiesten op. Maar het feest begint ongeveer vanaf 22.00 uur..
Bandjes maken zich klaar in de Cafe’s in de Dorpstraat, en daarna kan niemand meer stil blijven staan.
De straat en cafe’s zijn versierd in tropical stijl, kortom een leuke, gezellige sfeer!

Dit jaar begint het op vrijdag 25 Augustus
Voor meer info www.tropicaltexel.nl

sep
08

Texel Culinair 2017

Event Time: 16.00 / Event Location: De Koog

Texel Culinair 2017

Culinaire fijnproevers en lekkerbekken hebben het waarschijnlijk al in de agenda staan: Texel Culinair. Het driedaagse eetfestijn in het tweede weekend van September. Een groot aantal restaurants, producenten en cateraars doet mee en zet zijn beste culinaire beentje voor. Jaarlijks is er een thema dat de deelnemers inspireert tot nieuwe gerechtjes en verrassende amuses. Er word veel gewerkt met Texelse producten en alle gerechten worden beoordeeld door een deskundige jury. Er wordt betaald met Kogertjes. Deze munten zijn verkrijgbaar bij diverse kassa’s in de Dorpsstraat. Dus zet in je agenda! 8,9,10 September 2017!

Voor meer informatie kijk op de site www.texelculinair.nl

sep
24

Texelse halve marathon 2017

Event Time: 12.30 / Event Location: Teso Boot / Groeneplaats

Texelse halve marathon 2017

Zondag 24 September vind de Texelse Halve Marathon plaats.

Bij de Texel Halve Marathon worden alle deelnemers tijdens de unieke synchrone start
weggeblazen door het traditionele scheepshoorngeschal van de Texelse veerboot
dat de lopers al ras doet uitwaaieren over het eiland en laat genieten van hetgeen voorbij komt.

Dit jaar is de 11de editie van de Texelse Halve Marathon, en zoals elk jaar zijn er 3 wedstrijden te lopen, 21, 10 en 6 km.
Voorafgaand van de  Texelse Hale Marathon is er een kidsrun met start en finish op de Groeneplaats met alle leeftijden vanaf 4 jaar.

om 12.30 uur begint het spektakel en op de groene plaats is de grote finish, waar het daar altijd gezellig druk is met opwachtend publiek.

Voor meer informatie kijk op www.texelhalvemarathon.nl

nov
17

Struun Texel 2017

Event Time: 12.00 / Event Location: Den Burg Centrum

Struûn Texel

Struûn Texel is op 17, 18 & 19 november!

Struûn Texel blijft het gratis drie daags evenement dat je niet mag missen. Muziek, cultuur, cabaret, verhalenvertellers, kunst en een vooruitblik naar de evenementen van volgend jaar. Een datum om te onthouden en je vrienden en familie uit te nodigen, in 2017 zal de gezellige binnenstad van Den Burg opnieuw het podium vol verrassingen zijn.

Struûn Texel of te wel Strûnen is Texels dialect voor “rondkijken” en “lopend zoeken of er iets voor je bij zit”. Anders gezegd: kijk rond en maak er een mooie ontdekkingstocht van! Deze ontdekkingstocht zal deze editie door Den Burg gaan met ongeveer 15 podiums waarin we de schoonheid van de locaties meenemen in het programma. De locaties zullen de optredens versterken in hun entourage van klein intiem tot groots en authentiek, zodat de artiesten nog beter uitkomen. Uiteraard zal de verbindende factor ‘het licht’ in de donkere wintermaand zijn om alle locaties één maken!

voor meer informatie kijk op www.struuntexel.nl

 

nov
18

Sinterklaas intocht

Event Time: 12.00 / Event Location: Haven, Oudeschild

Sinterklaas intocht 2017

De stoomboot van Sinterklaas meert af in Oudeschild. Sint en Pieten worden welkom geheten door de burgemeester van Texel.

Met de intocht wordt ook dit jaar weer groots uitgepakt om er een mooi kinderfeest van te maken. Er is sinterklaasmuziek, pepernoten en op het havenplein heerst een vrolijke stemming als in de verte de stoomboot zichtbaar zal zijn. Sinterklaas en, geheel volgens traditie, met aan boord ook een grote schare zwarte pieten, zetten koers naar Texel.

Na aankomst in Oudeschild neemt Sinterklaas de tijd om kinderen toe te spreken, de hand te schudden en hun verlanglijstjes in ontvangst te nemen. Zwarte pieten delen pepernoten uit op het havenplein en gaan met de kinderen op de foto.

 

 

 

dec
16

Kerstmarkt Oosterend 2017

Event Time: 16.00 / Event Location: Oosterend

Kerstmarkt Oosterend

Tussen 16.00 en  20.00 uur is iedereen welkom tijdens de jaarlijkse, gezellige Kerstmarkt in Oosterend in de pittoreske straatjes rondom de grote kerk.
Prachtig versierde straatjes, gezellige kraampjes, warme chocolade en sfeervolle muziek. Dat zijn de belangrijkste ingredienten van de jaarlijkse Kerstmarkt die in Oosterend wordt gehouden. In de sfeer van Anton Pieck vindt u hier de leukste kerstcadeautjes en souvenirs.

 

jun
16

Ronde om Texel 2018

Event Time: No time set / Event Location: Strand Paal 17 - De Koog

Ronde om Texel 2018

Op zaterdag 16 juni 2018 staat de 41ste editie van de legendarische Ronde om Texel op de agenda.
Afgelopen jaren is de Ronde om Texel uitgegroeid tot een groots publieksevenement. Met circa 10.000 mensen op het strand en nog eens duizenden bij de Vuurtoren en in Oudeschild, is de Ronde om Texel een fantastisch evenement. Voor het publiek is het schitterend om te zien hoe de boten gereed gemaakt worden en via de vaak heftige branding het water op gaan. En dan de massale start waarbij 250 catamarans tegelijk van start gaan.

Op de dagen voorafgaand aan de Ronde zullen er ook diverse wedstrijden worden gevaren en is er van alles te doen en te beleven.

Voor meer info: Website Ronde om Texel