By / 13th september, 2009 / Nieuws / No Comments

Winnaar Texel culinair

We hebben gewonnen! Afgelopen weekend (11 t/m 13 september 2009) hebben we weer meegedaan aan het jaarlijkse evenement en eetfestijn “Texel Culinair“. De Koog stond weer een weekend lang in het teken van deze proeverij waar dit jaar maar liefst 35 bedrijven aan deelnamen om de bezoekers te verwennen met tongstrelende gerechten. De vijfkoppige jury, bestaande uit meesterkok Leon Ribbens (voorzitter), Ellis Ribbens (meester-gastvrouw), Nel Eelman (oud-wethouder), burgemeester Joke Geldorp en Bart Robbers, had de zware taak om in drie dagen alle gerechtjes te proeven en op waarde te beoordelen. Uiteindelijk werd Hotel Tatenhove tot winnaar in de categorie grote restaurants uitgeroepen. De winnende gerechten op een rijtje:

Proeverij met bonbon van gerookte zalm gevuld met bloemkoolcrème en chèvre, gazpacho van tomaat en komkommer met Waddengarnaaltjes & loempia met krab, spitskool, wortel en mierikswortelmayonaise.
XXX

In Texelse Skuumkoppe gestoofde kalfssucade geserveerd met ravioli gevuld met eekhoorntjesbrood, truffelolie, grana padano en rucola.
XXX

Taartje van witte chocolade en zelf geplukte vlierbessen met vlierbessen compote en een koekje van pistache.
XX

In 2006 & 2007 hebben wij ook meegedaan aan Texel Culinair. Beide keren werden wij toen “Runner Up” (2e plaats).