By / 30th mei, 2017 / Geen categorie / No Comments

Genieten

Wat was het genieten de afgelopen dagen van het zomerse weer. Stiekem was iedereen wel toe aan een beetje zonneschijn en dat was te merken. Heel Nederland leek in de file te staan op weg naar het strand. Gelukkig hebben wij daar op Texel geen last van, strand genoeg. En dat is op deze zomerse dagen puur genieten!
Ook wij hebben ons strandhuisje weer ingericht en in gebruik genomen.  Dat inrichten van het huisje is nog  wel een dingetje met 2 dochters, want het moet er natuurlijk wel  een beetje gezellig uitzien. Maar de allergrootste wens is een bed in het huisje. En er dan stiekem een nachtje in doorbrengen. Dat is  vrij lastig met vier personen in  een 1 persoonsbedje, maar de wens is groot.

strandhuisje Texel

paal 21

Nu staat een aantal huisjes verderop de ‘strandvilla’ van een vriendinnetje. Compleet ingericht met bedbank en gasstel, afgestyled door haar oudere zussen is het echt een mini huisje. Het ziet er prachtig uit en de nieuwste wens is dan ook een bedbank. Hoe leuk ik het ook vind om de boel een beetje gezellig in te richten, het blijft toch ook gewoon een hok op het strand. En juist dat geeft het extra charme. Verstoken van alle luxe, slecht mobiel bereik en met een beetje behelpen  beleven wij onze fijnste dagen.

 

foto mooizotexel

Texelse strand

De meiden vermaken zich samen met vriendjes en vriendinnetjes die een huisje hebben op de zelfde strandpaal. Hele forten worden er gebouwd en als de vloed opkomt zijn ze eeuwig zoet met het redden van hun bouwwerk. Of ze struinen de zwinnetjes af met hun schepnet, op zoek naar krabbetjes, zeesterren en garnaaltjes. Bodyborden, springen in de golven of elkaar ingraven het verveeld nooit. Hele avonturen worden er beleefd in de duinen achter het strandhuisje. Geen betere plek voor een kind om je zomerdagen door te brengen dan hier!

En dan als het avond wordt knakworstjes warm maken met stokbrood. Aardbeien en meloen als toetje en we hebben een feestmaal. Glaasje wijn erbij kijkend naar de zonsondergang is het optimaal genieten van die heerlijke zomeravonden. Zo voelt een dagje strand als een week vakantie…